Marfin banka odobrava kredite za likvidnost

Bez autora
Sep 06 2012

Marfin banka je podržala Vladin program subvencionisanog kreditiranja preduzeća i preduzetnika putem kredita za likvidnost u cilju ekonomskog oporavka privrede. Sredstva se odobravaju na 18 meseci sa grejs periodom od pet meseci, po kamatnoj stopi do visine referentne kamatne stope za dinarske kredite 10,5 posto i 3,5 posto za dinarske kredite sa valutnom klauzulom. Maksimalan iznos kredita za preduzetnike i mala preduzeća je 30 miliona dinara, za srednja preduzeća 200 miliona dinara, dok velika preduzeća mogu podneti zahteve za 400 miliona dinara ili 600 miliona dinara za izvozne poslove. Jednokratna naknada banke iznosi do 0,5 posto od iznosa kredita.

Marfin banka odobrava kredite za likvidnostMarfin banka je podržala Vladin program subvencionisanog kreditiranja preduzeća i preduzetnika putem kredita za likvidnost u cilju ekonomskog oporavka privrede.

Sredstva se odobravaju na 18 meseci sa grejs periodom od pet meseci, po kamatnoj stopi do visine referentne kamatne stope za dinarske kredite 10,5 posto i 3,5 posto za dinarske kredite sa valutnom klauzulom.

Maksimalan iznos kredita za preduzetnike i mala preduzeća je 30 miliona dinara, za srednja preduzeća 200 miliona dinara, dok velika preduzeća mogu podneti zahteve za 400 miliona dinara ili 600 miliona dinara za izvozne poslove. Jednokratna naknada banke iznosi do 0,5 posto od iznosa kredita.

Odobrena sredstva se mogu koristiti za održavanje likvidnosti, obrtna sredstva, izvozne poslove, refinansiranje postojećih kredita u Marfin banci, uz uslov da se ne može smanjivati broj zaposlenih tokom korišćenja subvencije.

Zbog velike zainteresovanosti za subvencionisane kredite za likvidnost, filijale Marfin banke su počele sa prijemom zahteva za odobravanje ovih kredita.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik